Friday, November 17, 2006

LOST - un serial ca toate celelalte?

Nu as zice.
Filmul incepe cu accidentul zborului Oceanic 815 care se prabuseste in ocean, aproape de o insula. Nu stim unde se afla insula, stim doar ca avionul zbura de la Sydney la Los Angeles dar pilotii pierdusera directia de ceva timp.
Pina acum nimic iesit din comun, de aici incepe partea interesanta.
Insula asta nu este o insula oarecare ci pe ea se intimpla tot felul de lucruri ciudate. Personajele noastre au halucinatii, vad oameni care nu au cum sa fie acolo. John Locke, un personaj cheie al serialului, isi recapata miraculos puterea de a merge, inainte de prabusire el fiind paralizat intr-un scaun cu rotile.

In scurt timp isi dau seama ca nu sint singuri pe insula, sint atacati si unii dintre ei sint rapiti si chiar omoriti. Ceilalti ("The Others") vor fi dusmanii de acum inainte ai supravietuitorilor nostri.

Sezonul I se ocupa de cei 48 de supravietuitori din partea din fata a avionului.
In sezonul II aflam ca au fost supravietuitori si din "coada" avionului (The Taillies) si vedem povestea lor - cum au supravietuit, cum s-au luptat si ei cu The Others.
Urmeaza intilnirea celor 2 grupuri. Un alt eveniment important este descoperirea unui buncar care a apartinut unei grupari secrete pe nume Dharma Initiative. Ce faceau Dharma pe insula, ce legatura au acestia cu The Others sint lucruri pe care inca nu le stim. Misterele se aduna in continuare in timp ce primim din cind in cind si niste raspunsuri.
Sezonul III ne prezinta baza Celorlalti unde sint tinuti prizonieri Jack, Kate si Sawyer, capturati la sfarsitul sezonului II.

Personaje mai importante :

- un fost ofiter irakian din Garda Republicana(Sayid)
- un rocker(Charlie)
- doi coreeni
- un escroc (Sawyer)
- un neuro-chirurg(Jack)
- o fugitiva - Kate
- un sergent exclus din Scottish Royal Army (Desmond)
si altii..

De ce ne place LOST ?

Este un amestec de credinta, miracole, science vs faith, flashback-uri din viata personajelor noastre. E interesant ca toti de pe insula au ceva negru in trecutul lor - fiecare este urmarit de ceva din trecutul sau. Fiecare are ceva de ispasit pe aceasta insula. "Redemption"(izbavire, mantuire) pare a fi termenul cheie - vezi Sawyer care fredoneaza "Redemption song" pe pluta lui Michael.

2 comments:

Anonymous said...

neata'

am ascultat coloana sonora si mi'a cam placut:)...aproape ca mi s'a facut chef sa vad si filmul;) (pana si mama mea l'a urmarit)
uite aci: http://www.ferntree.ch/pages/
2006/06_11/06_11_24.htm
(a trebuit sa rup adresa in 2 fiindca nu incapea in "cutiuta") e poza de care ti'am zis!

Anonymous said...

In primul rind "La multi ani si un an nou fericit !"

In al doilea, imi pare bine ca iti place muzica, sper sa vezi si un episod cit mai curind ;)